tisdag 28 augusti 2012

Andhra världar

Han är 40 år och kom till Kronoby häromdagen, från regionen Andhra Pradesh i södra Indien. Regionen är en av Indiens 28 delstater och har 85 miljoner invånare...

Han ska stanna i ett år, inom ramen för ett utbytesprogram för volontärer. Han ska jobba frivilligt, för 85 € per månad i fickpengar. Han vill lära sig nya saker och utvecklas som person. Där hemma finns hustrun och den trettonåriga dottern, hon med ett namn som betyder "vackra ögon".

Första vardagen hjälpte jag honom att öppna ett bankkonto. När det var klart undrade jag om han har med sig några kontanter som han vill sätta in på kontot. Ur fickan halade han fram tre sedlar av lägre valör, funderade ett ögonblick och valde att deponera två av dem.

Till sist frågade damen som expedierat oss i banken om det är något mer han undrar över. Han hade en fråga: - Vilket är det bästa sättet att sända pengar till Indien?

Följande dag åkte vi in till stan. Han ville besöka en second hand-affär för att se om han kunde hitta något långärmat plagg inför vintern.

Inga kommentarer: