lördag 22 januari 2011

Goda köp


Det känns bra. Först var jag en god stund inne på Arkadia International Bookshop, på Norra Hesperiagatan i Helsingfors. Intressanta diskussioner med den intressanta innehavaren Ian. Köpte en knippe intressanta och billiga böcker och tidskrifter (det blev 15 € totalt).

Rekommenderas varmt. Gå dit!

Sedan gick jag till Ruohonjuuri. En ekobutik som först fanns i VR:s godsmagasin som brann ner, nu finns den mer fashionabelt vid Kampen. Lite så där finskt... lite så där ensidigt feminint (det är ju kvinnor som startar ekobutiker, det är ju kvinnor som besöker ekobutiker)... och klart dyra priser... men snyggt, redigt, bra kvalitetsnivå, hög ambitionsnivå, god service. Och så stod Tove Törnblom, östnyländsk ekobondosttillverkare, där och förevisade och gav smakprov. Så med i ryggsäcken kom, förutom ett mexikanskt kollektivkaffe, en vitlöks- och en apelsinvariant av Toves ostar.

Vandrar sen iväg, funderande över det här med köpbeteende. Att det ska vara så svårt att lära in det där beteendet som går ut på att köpa sällan, söka fram det genomvettiga alternativet - och vara beredd att betala mera och ändå tycka att det känns bra!

Inga kommentarer: