onsdag 23 januari 2008

Balansakten, Pedersöre MI, m.m.

Möte i Pedersöre 28.1 2008. Balansaktens möte hölls i Bystugan i Pedersöre. Mysig liten kåk, ditflyttad, fixad och underhållen av PP (pedersörepensionärerna). Strongt! Ett trevligt möte, med många idéer och möjligheter framme i diskussionen. Man får akta sig, så det inte blir ohållbat mycket impulser som kräver åtgärder snabbt:
- "miljömärkta kurser" (möbelrestaurering,...)
- gemensamma föreläsarsatsningar
- gemensam timlärarsatsning, förslag v. 21 el. 22 Norrvalla; allmän del, yrkesgruppsspecifika delar
- dramapjäs som verktyg (http://www.abborrlund.fi/)
- "100 sätt att rädda världen"
- familjeläger (NoM)
- Energislaget (Marthaförbundet)
- värderingsövningar



Diskussion 23.1 2008. Aktiviteter med anknytning till projektet Balansakten diskuterades. Pedersöre MI och Kronoby deltar i projektet, i sakens natur ligger att titta efter möjligheter till gemensamma satsningar. Små steg och lite större.

Möjligheter finns: satsningen Värmeslag (drivs av Marthaförbundet), som sprider information om hållbara lösningar för uppvärmning av fastigheter; P.MI har haft ett tillfälle, Kronoby har ett den 11 januari och P.MI kan delta genom att sprida information. Fortbildning för lärare (grundskola, gymnasier) och fortbildning för arbis/MI-lärare (inom ramen för Norra Ligan skulle sitta bra. KFHS satsning på "Hållbar utveckling som brand är också intressant för P.MI.