måndag 21 september 2009

Grundtvig i Finland. Grundtvig i Ungern?

Denna vecka 1: få klart individuella ansökningar för Grundtvig-programmet, i hopp om medel för ett gruppbesök Ungern i november. Man hoppas där på positiva influenser från vårt fria bildningsarbete, på att det ska kunna hjälpa till i utvecklingen av förhållandena på landsbygden och mindre orter. Rural Development through Adult Education. Som värdar står aktörer från Szigetvar i sydvästra Ungern, med koppling till vuxenutbildning och lokal Leader aktionsgrupp. (gemensam informationssida: http://fi-ma.blogspot.com/)

Denna vecka 2: skype-konferens med ungerngänget

Denna vecka 3: tillsammans med styrelsen välja ny verksamhetsledare för Aktion Österbotten, vår systerorganisation till den ovannämnda i Ungern. (Senaste vecka besökte Aktion Österbottens nya internationella koordinator Ungern och träffade då bl.a. ordf. för Leader-gruppen i Szigetvar.)

Denna vecka 4: träffa Utbildningsstyrelsens finska och svenska ansvariga för området fritt bildningsarbete.

Denna vecka 5: styrelsemöte med Bildningsforum

Denna vecka 6: möte med "YTR", Yhteistyöryhmä = Samarbetsgruppen (bestående av representanter för fria bildningens takorganisationer) för förnyandet av lagstiftningen för det fria bildningsarbetet.

Inga kommentarer: