fredag 9 april 2010

Hållbar arbetsplats


Med en satsning på motion hoppas vi på mera ork - hållbarhet - i arbetet. Nu har ett s.k. motionspass introducerats. Man fyller i sina prestationer månadsvis och deltar samtidigt i utlottning av små priser. Med tillräcklig mängd prestationer kan man också uppnå en gräns som berättigar till gratis massage. Något som kan vara nog så behövligt.

Vi har noterat att medelåldern bland arbetstagarna på arbetsplatsen i fråga inte är alarmerande låg.... detta bör visserligen ses på det positiva sättet som innebär att här trivs man länge! Här söker man sig helt tydligt inte bort efter bara något år. Här uppnår man i stället en sån ålder att man har orsak att komma ihåg att sköta om sin fysiska hälsa!

Prestationerna i motionspasset ska vara minst 3o minuter, vilket ger en poäng. Högst två såna poäng per dag får skrivas in. Det ska vara på egen svettnivå. Alla möjliga grenar räknas upp och godkänns, och sist men inte minst finns också vardagsmotion: fysiskt arbete (vedhuggning, snöskottning, trädgårdsarbete, ...) och liknande.

Inga kommentarer: